• Herbert Hesters

Onze adviezen aan Lefevere!

We beseffen dat we ons op glad ijs begeven als we transferadviezen geven aan Patrick Lefevere. Hij is zowat de transferkoning van het wielrennen. Geholpen door de goede sfeer en de één voor allen, allen voor één mentaliteit kan hij hoofdzakelijk jongeren snel overtuigen om voor zijn team te tekenen. Toch trekken we onze stoute schoenen aan en spelen we even de rol van adviseur van Lefevere. Uiteraard denken we ook aan de portemonnee van Patrick en stellen we enkel renners einde contract voor.


Deceuninck-Quick Step staat op het punt om al zijn aflopende contracten te verlengen. In deze financieel onzekere periode een hele prestatie. Relatief weinig renners waren wel einde contract waardoor Lefeveres werk eerder beperkt was. Hij gaf dan ook aan dat er nog ruimte was voor enkele opportuniteiten in het najaar. We zijn zo vrij om hem hierin te adviseren. Hierbij willen we vooral de kern rond Remco Evenepoel uitbouwen. Zo kan hij op een realistische manier Remco ondersteunen in zijn zoektocht naar een zege in een grote ronde. Een goed uitgebouwde ploeg is hierbij immers essentieel! De klassieke kern rond Lampaert, Jungels, Asgreen en Stybar staat paraat en kan even aan zijn lot worden overgelaten. Met Steimle, Ballerini en Sénéchal is de opvolging in dit segment ook al verzekerd.


Kandidaat 1: Patrick Bevin


Patrick Bevin is één van de meest onderschatte renners in het peloton. Hij werd pas laat, op zijn 25ste, opgepikt door een World Tour team. Hierdoor heeft hij nog een grote progressiemarge.

Hij heeft zich ondertussen ontwikkeld tot één van de beste tijdrijders ter wereld.

Hij weet ook zijn mannetje te staan op zwaardere omlopen in bijvoorbeeld Zwitserland, Catalonië of Romandië en strijdt daar, door zijn explosiviteit, vaak mee om de ritzeges. Door blessures of ongelukkige valpartijen heeft hij nog te weinig zijn echte potentieel kunnen tonen. In een team voor een grote ronde is het een essentiële figuur in een ploegentijdrit, een klassieke rit of in de eerste fase van een bergrit.

Hij kan bij Deceuninck-Quick Step de rol vervullen van Castroviejo of Kwiatkowski en kan één van de pijlers van een toekomstige rondeploeg worden.

Met Cavagna, Lampaert, Jungels en Bevin is de ploeg dan uitstekend gestoffeerd om op veel terreinen de controle te behouden of zelf initiatief te nemen.


Kandidaat 2: Jai Hindley


Dit brengt ons bij ons tweede voorstel tot versterking. Hindley werd in 2016 beter bekend bij het wielerminnend publiek door een 5de plaats in de door David Gaudu gewonnen toekomstronde. Hij eindigde tussen andere toppers als Bernal en GeoGhegan Hart. Vorig jaar finishte hij nog tweede in het algemeen klassement van de Ronde van Polen. Hij heeft ondertussen ook al de nodige ervaring opgedaan door twee grote rondes uit te rijden. Team Sunweb heeft het contract van Hindley nog steeds niet verlengd. Mogelijk is dit geen prioriteit door het aantrekken van vele andere talenten waar men meer in gelooft (Brenner, Van Wilder, Arensmann, Donovan, ...). Hindley zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor de klimploeg van Lefevere. Als Mitchelton-Scott de broers Yates zou verliezen is hij een type renner waar de Australische ploeg zijn pijlen op zou kunnen richten. Geen tijd te verliezen dus om dit steeds beter wordende talent aan te trekken!


Kandidaat 3: Ben O'Connor


O'Connor kwam in 2018 als een komeet de wielerwereld binnen door te verrassen in de Tour of the Alps met ritwinst en een 7de plaats algemeen. In de Ronde van Italië die daarop volgde, stond hij op het punt om de top 10 binnen te duiken toen hij met pech de Giro moest verlaten. Vorig jaar haalde hij nooit zijn niveau. Het valt te vrezen dat dit meer te maken heeft met de situatie bij het NTT team. De gebrekkige structuur en begeleiding zorgen voor moeilijke omstandigheden voor de renners waardoor presteren op World Tour niveau moeilijk is. Met het aantrekken van Riis zal ook daar opnieuw gekozen worden voor een duidelijke lijn en een professionele aanpak.

Het is een bijna zekerheid dat O'Connor hierdoor opnieuw aan de oppervlakte zal komen en zijn potentieel als top 10 rijder in een grote ronde zal bevestigen.

Begin dit jaar bewees hij met een indrukwekkende ritzege in de Ster van Bessèges dat hij aan de weg terug timmert. Dit is dan ook het moment om O'Connor weg te snoepen bij NTT en hem tot één van de luitenanten van Evenepoel te maken.


Conclusie


Het blijft nodig om de klimploeg rond Remco Evenepoel te versterken om hem optimaal te kunnen ondersteunen in zijn carrièredoelen. We stellen Patrick Bevin, Jay Hindley en Ben O'Connor voor als versterkingen hiervoor. Ze kunnen de klimploeg met Bagioli, Vansevenant, Cattaneo, Almeida en Knox verder aanvullen. Hierdoor kunnen steeds de beste elementen geselecteerd worden in aanloop naar een groot doel. Bevin kan de ploeg versterken bij de andere aspecten van een grote ronde en is een type renner waar Team Ineos al jaren op steunt om grote rondes te winnen. We stellen voor om niet te wachten tot het najaar om initiatief te nemen bij de besprekingen. Concurrentie loert om de hoek en renners zijn op zoek naar zekerheid. De stabiele omgeving van Deceuninck-Quick step kan dit bieden.


0 reacties
  • Facebookpagina
  • Instagram

nieuwsbrief