• Herbert Hesters

Tour de l'Avenir zal ons de nieuwe Bernal tonen

Van 14 tot 19 augustus wordt de Ronde van de Toekomst gereden. Onofficieel kunnen we het de Ronde van Frankrijk voor de U23 categorie noemen. In dit verstoorde seizoen bestaat de wedstrijd maar uit 6 ritten en is het zeker dat een echte berggeit zal winnen. De Colombiaanse selectie oogt heel sterk en is topfavoriet voor de eindzege.


Corona heeft ook ingehakt in het rittenschema van de Ronde van de Toekomst. Waar een normale editie vaak 9 of 10 ritten telt is de wedstrijd van dit jaar gereduceerd tot 6 ritten. Enkel de eerste rit kan als "gemakkelijk" worden beschouwd. De andere ritten zijn veeleisend en bevatten nog een klimtijdrit op de Col de la Faucille en de koninginnenrit met aankomst op La Toussuire.


Groeiende aandacht


De aandacht voor deze wedstrijd is geleidelijk gegroeid. Dit is mede te danken aan het feit dat de toekomstronde een goede manier is om de sterren van de toekomst aan het werk te zien. De laatste 5 winnaars zijn Foss, Pogacar, Bernal, Gaudu en Soler. Enkel Foss heeft bij Team Jumbo-Visma nog wat tijd nodig om te groeien. Van de winnaars van de laatste 10 seizoenen kunnen we zeggen dat Ruben Fernandez en Romain Sicard de enige zijn die hun belofte niet hebben ingelost. De anderen worden beschouwd als kopman en zijn opwindende renners voor hun teams, nu en in de toekomst. De ritten zullen dit jaar ook te zien zijn op Eurosport.

De wedstrijd is een geweldige manier om tijdens de korte en spectaculaire etappes kennis te maken met de toekomstige toppers.

Onderstaande link toont bijvoorbeeld de aantrekkelijke strijd, of eerder het kat en muisspel, tussen Bernal en zijn tegenstanders tijdens de Toekomstronde van 2017. De voornaamste tegenstander van Bernal bleek de betreurde Bjorg Lambrecht te zijn.Colombiaanse favorieten


De Colombianen zullen deze editie aantreden met een ijzersterke selectie. Door de aanpassing van het parcours vinden ze een wedstrijd op hun maat. Er is ook geen ploegentijdrit, maar enkel een individuele klimtijdrit. Ook dit is een element in hun voordeel.

Niet alleen het parcours doet het beste verhopen voor de Colombiaanse selectie. De samenstelling van hun ploeg is even verrassend als indrukwekkend. Kopman van de ploeg is immers Andrés Camilo Ardila. Ardila wist vorig jaar in de U23 Giro de Colombiaanse dominantie op een indrukwekkende manier te bekronen en won voor Alba en Rubio. Die werden beloond met een profcontract bij Team Movistar.

Ardila werd eveneens prof bij het UAE van Pogacar. Het is des te verrassender dat hij daarom kiest voor de belangrijkste U23 wedstrijd en niet voor kleinere World Tour wedstrijden. Hij heeft hier weinig te leren, maar zal zeker tot de topfavorieten behoren.

De Colombiaanse selectie heeft bovendien neo-prof Buitrago achter de hand, kersvers renner van Bahrain Merida.


Het is nu afwachten op de rest van het deelnemersveld om te kunnen inschatten wie de Colombianen stokken in de wielen zal kunnen steken. Mogelijk zijn er nog andere U23 profs die de handschoen willen opnemen om nadien de verwachting te torsen dat ze Bernal of Pogacar achterna gaan.
0 reacties
  • Facebookpagina
  • Instagram

nieuwsbrief