• Herbert Hesters

Verzilver uw wielerkennis in Parijs-Nice

Godzijdank voor iedere wielerliefhebber - en voor elke organisator van wielerweddenschappen - lijkt corona dit jaar geen roet in het eten te gooien voor de belangrijkste wedstrijden. In een vijver van corona vinden we dit jaar opnieuw een virusvrije oase die zich tegen een te hoge snelheid voor de gemiddelde wielertoerist zal bewegen van Parijs naar het "zonnige" Nice. Ook nu weer kunnen we ons dus buigen over een aartsmoeilijke puzzel die ons tot de start op zondag zal doen geloven dat we de grootste wielerkenner zijn.


Zweeler organiseert opnieuw een uitgebreid gamma aan wielerspelen rond de start van het seizoen. We richten onze pijlen volop op het budgetspel rond Parijs-Nice. Hieronder vindt u een linkje waarna u de hersenkronkels en de waanzinnige theorieën iets gemakkelijker zal kunnen volgen.

Zweeler, uw poort tot vele partnervrije avonden, hersenkronkels, frustraties en natuurlijk een hoop geld! 🤩


⬅️Basisvisie


Voor mij is de opstart van een dergelijk spel eenvoudig. Het is belangrijk dat je de top 10 van het eindklassement en de 5 beste sprinters kan bepalen. Daarnaast zoeken we in de deelnemerslijst enkele witte raven die niet te duur zijn en die het verschil kunnen maken met de andere deelnemende wielerkenners.

In Parijs-Nice krijgen we vaak te maken met waaiergeweld, zware en klassieke ritten, een middellange tijdrit met daarnaast een tweetal stevige bergritten, die vaak niet voor de grote verschillen zorgen, en een moeilijk te controleren slotrit rondom Nice. Het is een rondje waarbij ook klassieke renners als Kragh Andersen, Oliver Naesen of Bob Jungels in aanmerking komen voor een top 10.

Ik reken, door het zachte weer en de beperkte aanwezigheid van de wind in het begin van de week, niet echt op waaiers en voorzie daarom een "logisch"eindklassement waarbij de sterkere en complete renners bovenaan zullen staan na een week geploeter.

Mijn discutabele top 10 van Parijs-Nice is daarom :


1/ Primoz Rogliç 30M: Weinig discussie. Rogliç vliegt vaak na zijn herneming en is zonder discussie de compleetste renner van dit pak.

2/ Aleksandr Vlasov 21,4M : Geeft aan dat dit zijn eerste doel is. Het zou een zeer slecht idee zijn om met een Giro in het achterhoofd nu al de topvorm te hebben, maar ik reken op het talent van Vlasov om de klassiekere types in de zwaardere ritten achter te laten en zijn verlies in de tijdrit te compenseren.

3/ Rohan Dennis 7,3M : Iedereen lijkt te gaan voor Hart als kopman van Ineos Grenadiers, maar ik kies met enige zin voor risico voor Rohan Dennis. Porte is in zijn commentaren zijn twijfelende zelve en ik gok er ook op dat Hart eerder toewerkt naar de beter bij hem passende grote rondes, in dit geval de Tour. Met hem kan ik een belangrijk verschil maken als hij daadwerkelijk "vliegt". Als hij niet voor het klassement gaat kan hij voor mij de schade beperken door een goed resultaat in de tijdrit.

4/ Tiesj Benoot 17,6M : Laat de Strade schieten voor dit rondje en wil zich geleidelijk omscholen tot een klassementsrenner. Hij gaat zijn evolutie ongetwijfeld hier laten zien. Hij durft aanvallen en kan zo voor een hoop punten zorgen.

5/ David Gaudu 22,8M : Deze Franse chouchou heeft van Parijs-Nice zijn eerste hoofddoel gemaakt en is klaar om te vlammen. Een klassiek renner met een sterke eindsprint en gemotiveerde ploeg. Zijn tijdrit laat te wensen over, maar zijn punch gaat hem de nodige punten opleveren.

6/ Schachmann 24,5M : Ongehoord dat Max de Strade laat schieten voor de kansloze verdediging van zijn titel van vorig jaar. Hij kan in de tijdrit tijd nemen op zijn concurrenten, maar zal waarschijnlijk in andere ritten laten zien dat hij tegen de toppers bergop net iets te kort komt. Desondanks heeft hij punch en een goede TT en sprint en is hij daarmee een ideale kandidaat voor dit spel.

7/ McNulty 12,5M : Waar is hij? Het is zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar zal mogelijk doorgroeien naar een gerespecteerd ronderenner met een sterk eindschot en zeer degelijke tijdrit. Kan hij zijn Giro van vorig jaar bevestigen?

8/ Lucas Hamilton 7,5M : Lucas is extreem grillig en wisselvallig en hem in de top-10 noemen is een gok. Volgens het motto "no pain, no gain" krijgt hij toch een plaatsje als mogelijke verrassing.

9/ G. Bennett 9,9M : De afwezigheid van waaierriten zal hem goed doen. Vermoedelijk is zijn vorm nog niet top gezien zijn groeicurve eerder zal leiden naar topvorm in de Giro. Toch is zijn basisniveau hoog genoeg om Rogliç bij te staan en niet helemaal weg te zakken in het klassement.

10/ Bob Jungels 7,8M : Bob probeert zich terug te richten op de kleinere rittenkoersen en treedt onmiddellijk aan in een rondje dat hem op het lijf geschreven is. Een TT, veel middengebergte en klassieke ritten waar hij van een sterke ploeg kan gebruik maken.


Sprinters


We mogen een drietal sprints verwachten in deze editie. Het sprintersveld is uitgebreid, om niet te zeggen immens. Bouhanni, Pedersen, Philipsen, Hofstetter, Kristoff, Trentin, Bol, Matthews, Bennett, Nizzolo, Ackermann, Meeus, Touzé, Démare, Laporte, Cort, Van Poppel, .... Een lange lijst van waaruit we moeilijk een rangorde kunnen opstellen. Vaak krijgen we ook te maken met niet-klassieke sprints met verrassende winnaars. Sommige sprinters, zoals Matthews, kunnen ook in de tijdrit of in stevigere ritten iets betekenen. Onze top 5 voor de "snelle mannen" is daarom :


1/ Matthews 10,7M

2/ Bennett 18,5M

3/ Pedersen 11,6M

4/ Trentin 8,2M

5/ Démare 14,1M


Witte merels


We proberen ons oog nu te laten vallen op de koopjes van het spel. Renners die een rit kunnen winnen of met een goedkope waarde op het podium kunnen eindigen van een rit en zo een hoog rendement kunnen halen.

Onze selectie hierin is de volgende :


1/ Kragh Andersen 7,4M : Kan top 3 rijden in de tijdrit en op een aanvallende manier een rit winnen of hoog eindigen in het klassement.

2/ Matteo Jorgenson 3,5M : is een no-brainer. Snel, goed bergop en is in staat om te verrassen in het klassement. Puur talent!

3/ Neilson Powless 4,6M : Lijkt eindelijk zijn belofte in te vullen en startte al sterk bergop in de UAE-tour. Spotgoedkoop!

4/ Cattaneo 5M : Is de kopman binnen het team van Deceuninck-Quickstep en zit in goede vorm. Kan gebruik maken van zijn sterke ploeg in de vele ritten met "moeilijkheden".

5/ Sénéchal 2,5M : Kan uitgespeeld worden als snelle man als Sam Bennett al heeft moeten afhaken. Op die manier kan hij een mooi rendement halen voor zijn goedkope waarde.

6/ Mühlberger 4,1Hét Team!Rekening houdend met de puntentelling per rit (50 - 40 - 35 - 30 - ... per rit) en voor het eindklassement (100 - 80 - 70 - 60 - ... voor het klassement) kom ik uit op volgende mengelmoes :


Zo! Mijn werk zit erop. Bloed, zweet en tranen zorgden ervoor dat ik ploegleider ben van Jorgenson, Benoot, Schachmann en anderen. Of deze puzzel zal leiden tot vreugde of frustratie zal snel genoeg blijken! Voorlopig blijf ik ze alleszins lieftallig aanspreken als Schachie, Tiesj en Matje tot ze de vaak strenge ploegleider ontgoochelen.0 reacties
  • Facebookpagina
  • Instagram

wieleranalist.be

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Wieleranalist.be

nieuwsbrief